Čokoladno arašidovi krofi

Sestavine

MASA ZA KROFE

  • 120 g ovsenih kosmičev
  • 200 g datljev
  • 100 g arašidovega masla
  • 0,5 dl vode
  • ščepec soli

ČOKOLADNA GLAZURA

  • 50 g kakava v prahu
  • 50 g kakavovega masla
  • 4 jž agave
  • vanilija v prahu

Priprava

Ovsene kosmiče sprva zmelji v mešalniku v nekoliko bolj grobo moko. Dodaj datlje in vodo, ponovno premešaj. Arašidovo maslo najlažje vmešaš tako, da v skledi ročno dobro pregneteš maso.

Oblikuj krofe v velikosti malo večjega piškota. Na sredini po želji izoblikuj tudi luknjo.

Čokoladno glazuro pripravi tako, da stopljenemu kakavovemu maslu vmešaš kakav v prahu, agavo in vanilijo. Z metlico dobro premešaj in prelij čez krofe.

Po želji dekoriraj še s kokosovimi kosmiči in postavi v hladilnik, da se čokoladni preliv strdi.

Količine zadoščajo za 12 – 15 krofov.

Dober tek!

Krofi so nastali v okviru Mercator KuhaM izziva.

kuham

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi