Čokoladni cheesecake

Sestavine

OSNOVA

  • 400 g indijskih oreščkov
  • 5 jž kokosovega olja
  • 70 g kakava v prahu
  • sok ene limone
  • 6 jž agavinega sirupa
  • vanilija v prahu
  • ščepec soli

GLAZURA

  • 100 g datljev
  • 3 jž kokosovega olja
  • vanilija v prahu
  • voda po potrebi
  • sveže sezonsko sadje za okras

Priprava

Vse sestavine za osnovo dobro premešamo v blenderju ali mešalniku. Priporočljivo je, da indijske oreščke predhodno namakamo vsaj štiri ure. Ko dobimo gladko zmes jo razporedimo po tortnem modelu z odstranljivim dnom (v receptu uporabljen model premera 20 cm).

Postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur. Osnova mora zamrzniti tolko, da se jo zlahka odstrani z modela.

Naknadno pripravimo glazuro. Vse sestavine zmešamo v mešalniku do čim bolj gladke teksture. Premažemo vrh torte in okrasimo s sezonskim sadjem.

Hranimo v hladilniku.

Dober tek!

Čokoladni cheesecake

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi