Čokoladni browniji s pomarančo

Sestavine

OSNOVA

  • 200 g mandljev
  • 200 g datljev
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 dl vode
  • pomarančna lupinica ali aroma
  • sol
  • aroma ruma (po želji)

ČOKOLADA

  • 100 g kokosovih kosmičev
  • 6 jž stopljenega kokosovega olja
  • 6 jž agavinega sirupa
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 čž vanilije v prahu

Priprava

Za osnovo mandlje in datlje dobro premešamo v mešalniku. Dodamo kakav, vodo, pomarančno lupinico (cel manjši paket), sol in po želji še aromo ruma. Ponovno premešamo in razporedimo v pravokotno obliko v višini enega prsta. Odstavimo v hladilnik in pripravimo čokolado.

Čokoladni del pripravimo tako, da sprva v mešalniku nekaj časa (vsaj kakšno minuto) mešamo kokosove kosmiče. Dobiti želimo čim bolj fino moko. Dodamo stopljeno kokosovo olje, kakav v prahu, agavo in vanilijo. Dobro premešamo in prelijemo čez osnovo.

Pustimo v hladilniku, da se strdi (najbolje čez noč), narežemo na kocke in postrežemo.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi