Čokoladna torta z jagodami

Presna torta za resne ljubitelje čokolade. Hitro pripravljena, še hitreje pa jo zmanjka. Poleg čokolade pa seveda zvrhan kup svežih jagod, ki jih pa lahko nadomestiš tudi s poljubnim jagodičevjem.

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g indijskih oreščkov
  • 150 g datljev
  • 2 jž kakava v prahu
  • ščepec soli

NADEV

  • trije manjši avokadi
  • 10 jž kakava v prahu
  • 3 jž agavinega sirupa
  • 0,5 do 1 dl vode
  • vanilija v prahu ali ekstrakt
  • 100 g datljev
  • 1/2 do 1 kilograma jagod

Priprava

Za osnovo v mešalniku enakomerno premešaj indijske oreščke, datlje, kakav in sol. Razporedi po dnu tortnega modela (v receptu sem uporabil model premera 20 cm).

Za nadev v blenderju (uporabil sem visoko hitrostni blender Optimum 9400) do gladkega premešaj avokade, kakav, agavin sirup, vodo, datlje in vanilijo. Približno polovico kilograma jagod nareži na tanjše rezine in z njimi v celoti prekrij osnovo za torto. Čokoladni nadev razporedi čez plast jagod in postavi v hladilnik za pol ure.

Preostale jagode uporabi za dekoracijo torte in po želji prelij s čokoladnim prelivom.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi