Čoko metina torta

Sestavine

OSNOVA

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 50 g kakavovega masla
  • 5 jž kakava
  • ščepec soli

METIN NADEV

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 200 g kokosove moke
  • 4 jž kokosovega olja
  • 2 dl vode
  • 4 jž agavinega sirupa
  • 40 g (dve pesti) sveže mete
  • 1 čž spiruline v prahu
  • 1 čž vanilije v prahu
  • drobljena kakavova zrna za okras

Priprava

Osnovo pripravimo tako, da indijske oreščke sprva zmenjemo v fino moko. Dodamo stopljeno kakavovo maslo (uporabimo lahko tudi kokosovo), kakav in sol. Dobro premešamo in razporedimo po tortnem modelu. Količine v receptu so prilagojene modelu premera 20 cm.

Indijske oreščke za nadev predhodno namakamo nekaj ur. V mešalniku jih dobro premešamo skupaj s kokosovo moko, kokosovim oljem, listi sveže mete, vodo, agavinim sirupom (uporabimo lahko tudi stevio ali druga sladila) in vanilijo. Za bolj intenzivno zeleno barvo dodamo čajno žličko spiruline v prahu. Namesto spiruline lahko uporabimo tudi špinačo, blitvo, ali matcha čaj.

Okrasimo z drobljenim kakavom in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi