Čoko arašidove ploščice

Sestavine

OSNOVA

  • 300 g mandljev
  • 200 g datljev
  • 6 zvrhanih žlic arašidovega masla
  • 50 g zdrobljenih kakavovih zrn

ČOKOLADNI PRELIV

  • 150 g kakavovega masla
  • 100 g kakava v prahu
  • 4 jž agavinega nektarja

Priprava

Mandlje, ki smo jih predhodno namakali, zmeljemo v moko in odstavimo. Ločeno do gladkega zmešamo arašidovo maslo (nesoljeno) in datlje. V kolikor so datlji preveč suhi jih za nekaj časa namočimo. Pri mešanju arašidovega masla in datljev pa lahko dodamo tudi vodo v kateri so se namakali datlji.

Arašidovo maslo lahko pripravimo sami, ali pa ga kupimo. Če ga pripravimo doma uporabimo nesoljene arašide, ki jih v mešalniku mešamo do gladkega.

Mešanici datljev in arašidovega masla dodamo zdrobljena kakavova zrna in vmešamo še mandljevo moko. Dobro premešamo.

Osnovo za ploščice razporedimo v pravokotno obliko (lahko uporabimo model z odstranljivim dnom) in jo čvrsto stisnemo. Za krajši čas postavimo v zamrzovalnik, razrežemo na poljubno velike ploščice in jih oblijemo s čokolado.

Čokoladni preliv pripravimo tako, da na rahlem ognju stopimo kakavovo maslo, vmešamo kakav v prahu in agavin nektar.

Ploščice hranimo v hladilniku.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi