Cheesecake s čokolado

Osnova

  • 100 gramov mletih orehov
  • 2 jž kakava v prahu
  • 2 jž agavinega nektarja
  • 1 jž kokosovega olja

Nadev

  • 100 gramov indijskih oreščkov
  • 1 Granny Smith jabolko (ali po okusu)
  • 10 jž agavinega nektarja
  • 2 jž kokosovega olja
  • sok polovice limone
  • ekstrakt vanilije

Čokoladni preliv

  • 2 jž kakava v prahu
  • 1 jž kokosovega olja
  • 1 jž agavinega nektarja

Priprava

Za osnovo zmešamo mlete orehe s preostalimi sestavinami in enakomerno razporedimo po tortnem modelu (premera 20 cm ali manj). Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev.

Indijske oreščke predhodno namočimo za vsaj eno uro. Skupaj z olupljenim jabolkom in ostalimi vsebinami premešamo v mešalniku do gladkega. Razporedimo po osnovi.

Čokoladni preliv pripravimo tako, da rahlo segrejemo kokosovo olje, dodamo kakav in agavo. Premešamo in prelijemo povrh nadeva. Odstavimo v hladilnik ali zamrzovalnik in postrežemo ohlajeno.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi