Češpljeva torta

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g mandljev
  • 100 g datljev
  • 2 jž kokosovega olja
  • čž vanilije
  • ščepec soli

NADEV

  • 350 g češpelj
  • en avokado
  • 8 jž kokosovega olja
  • 4 jž agavinega sirupa (ali po okusu)
  • čž vanilije
  • (po okusu rum ali aroma ruma)

Priprava

Mandlje dobro zmeljemo v mešalniku, dodamo datlje, stopljeno kokosovo olje, vanilijo in sol in ponovno premešamo. Enakomerno razporedimo po tortnem modelu (sestavine v receptu so prilagojene modelu premera 20 cm).

Češplje izkoščičimo in jih skupaj z avokadom, kokosovim oljem, agavo, vanilijo in po želji rumom, premešamo do gladkega v mešalniku ali blednerju. Nič ni narobe, če v nadevu ostanejo manjši koščki olupkov, dodajo lep detajl.

Nadev razporedimo po osnovi in postavimo za nekaj ur v hladilnik. Torto okrasimo s svežim sadjem in postrežemo.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi