Beli čokoladni prsti

Sestavine

BELA ČOKOLADA

  • 100 g kakavovega masla
  • 150 g indijskih oreščkov
  • 3 jž agavinega sirupa
  • vanilija

TEMNA ČOKOLADA

  • 50 g kakavovega masla
  • 30 g kakava v prahu
  • ščepec soli
  • sladilo po okusu
  • goji jagode za dekoracijo

Priprava

Indijske oreščke sprva zmelji v drobno moko. Dodaj stopljeno kakavovo maslo, agavin sirup in vanilijo. Dobro premešaj v blenderju ali mešalniku. Oblikuj centimeter visok kvadrat in postavi v hladilnik. Če je masa preveč tekoča jo pred oblikovanjem za par minut postavi v hladilnik.

Ko je bela čokolada ohlajena in popolnoma trda jo nareži na za prst široke pravokotnike.

Vmes pripravi temno čokolado tako, da stopljenemu kakavovemu maslu dodaš kakav v prahu, sol in po želji še sladilo po okusu. Dobro premešaj z metlico. Ohlajene koščke bele čokolade do polovice namoči v temno čokolado in po želji okrasi z drbljenimi goji jagodami.

Postavi v hladilnik in postrezi ohlajeno.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi