Avokadovo-Limetina tortica

Sestavine

OSNOVA:

  • 100g mandljev (namoči čez noč)
  • 100g indijskih oreščkov (namoči čez noč)
  • 100g datljev (namoči čez noč)
  • 3-4 žlice stopljene kokosove maščobe
  • 2 žlici presnega kakava
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 ščepca burbonske vanilije
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 ščepec soli

NADEV:

  • 2 zrela avokada
  • sok 2 limet
  • 6 žlic kokosovega soka ali vode
  • 8-10 žlic stopljene kokosove maščobe
  • 1 ščepec vanilije
  • agavin sirup (dodaš po občutku)

Priprava

Vse sestavine za osnovo zmešaš v multipraktiku, dokler ne dobiš lepe zmesi. Daš v tortni model in postaviš v hladilnik. Nato se lotiš zgornjega dela tortice.

Sestavine za nadev zmešaš skupaj v blenderju in preliješ nad prej narejeno tortico (spodnji del). Na vrhu okrasiš s svežimi jagodami, malinami ali borovnicami, saj naredijo bolj svež in poln okus. Daš v hladnilnik za nekaj ur, če pa ne moreš čakati, pa za kakšno uro v zamrzovalnik (a jo daj iz skrinje kakšnih 20 min preden jo postrežeš, da ne bo preveč ledena).

Recept je pripravila Tjaša Dorelay, www.angelski-dotik.si. Všečkaj tudi facebook stran in spremljaj koristne in zanimive nasvete, angelska sporočila, delavnice in dogodke.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi