After Eight

Za srednje velik pladenj presnih čokoladic After Eight potrebujemo:

Čokolada

  • skodelica kakava v prahu
  • skodelica kokosovega olja
  • 1/4 skodelice agavinega sirupa

Metin nadev

  • 80g sveže mete
  • skodelica namočenih mandljev
  • pol skodelice agavinega sirupa
  • jž surovega kokosovega olja

Priprava

Kokosovo olje raztopimo pri zmerni temperaturi (pazimo, da ne presežemo 47°C), vanj postopno vmešamo kakav in agavin sirup. Polovico mase namažemo na pladenj in za nekaj minut postavimo v zamrzovalnik.

Vmes pripravimo metin nadev, tako da vse sestavine dobro premešamo v blenderju ali mešalniku.

Pladenj s prvo plastjo čokolade vzamemo z zamrzovalnika. Čokolado enakomerno premažemo z metinim nadevom in vse skupaj prelijemo s preostankom čokoladne mase. Razrežemo na poljubno velike kvadrate.

Hranimo v zamrzovalniku in postrežemo hladno.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi