Pizza krekerji
Sestavine
- 200 g paradižnika
- 200 g suhih paradižnikov
- 150 g čebule
- 80 g lanenih semen
- 80 g mletih lanenih semen
- 1 jž majarona
- 2 jž origana
- 2 jž bazilike
Priprava
Nasekljamo paradižnik in čebulo, dodamo suh paradižnik, ki smo ga namakali približno dve uri in vse začimbe. Skupaj dobro premešamo v mešalniku.
Dobljeno maso ročno vmešamo k mešanici mletih in celih lanenih semen. Sledi sušenje, ki ga lahko izvedemo v dehidratorju ali pečici. V vsakem primeru na pladenj najprej položimo papir za peko in na tanko razmažemo mešanico za pizza krekerje.
Sprva sušimo nekaj časa na eni strani, nato obrnemo in krekerje do konca posušimo še na drugi strani. V dehidratorju pri 46 °C to traja vsaj 12 ur, v pečici pa je lahko tudi hitreje – odvisno od nastavljene temperature.
Krekerje narežemo na poljubno velikost in jih hranimo na suhem. K njim se odlično podajo tudi različni dipi (gvakamole, salsa, ipd.).
Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa