Melancani z gvakamole omako

Za osnovo potrebujemo:

  • srednje velik jajčevec
  • čebulo
  • tri paradižnike

Najprej olupimo jajčevec in ga narežemo na pol do en centimeter debele kolobarje. Za čas priprave ostalih vsebin lahko jajčevce sušimo v dehidratorju, da se rahlo omehčajo in porjavijo.

Na tanke kolobarje narežemo paradižnik in čebulo. Na vsak kos jajčevca položimo kolobar paradižnika in čebule.

Za gvakamole potrebujemo:

  • avokado
  • sok polovice limone
  • strok česna
  • kajenski poper
  • rdečo papriko

Avokado, limonin sok, česen in kajenski poper zmešajte v mešalniku. Dodamo še na koščke narezano papriko in rahlo premešamo tako, da v omaki ostanejo koščki paprike.

Ko je vse pripravljeno, melancane obložimo s paradižnikom, čebulo in gvakamolem.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi