Jesenski mavrični krekerji

Sestavine:

  • 2 srednje velika paradižnika
  • 1 skodelica (cup) mešanice semen (jaz sem uporabila mešanico semen za kruh in peciva od Biotopa)
  • 2 šalotki
  • 1 manjša rumena paprika
  • 1 manjša vijolična paprika
  • 1 nepekoč rdeč feferon
  • sol
  • kajenski poper
  • na koncu še pol skodelice mešanice taistih semen

Postopek:

Paradižnika in 1 skodelico mešanice semen zmiksam v multipraktiku z nastavkom S da dobim gosto, rahlo tekočo zmes.

Ostalo zelenjavo narežem na majhne koščke in jih ročno vmešam v zmes, solim, dodam kajenski poper in nato  še preostanek mešanice semen. Še dvakrat obrnem kuhalnico, da se semena lepo porazdelijo po masi in »testo« za krekerje je pripravljeno.Če se vam masa zdi pretekoča, enostavno dodamo še nekaj mešanice semen. Količino soli in kajenskega popra dodamo po občutku, odvisno od okusa posameznika.

Maso razporedim po dehidratorju, narežem na poljubne kose in pustim v dehidratorju osem ur. Po osmih urah krekerje obrnem in sušim še dodatne tri ure.

Jesenski mavrični krekerji

Krekerji so odlična malica. Sama jih velikokrat nadrobim v juho ali pa si jih privoščim v kombinaciji z različnimi namazi.

Avtor: Andreja Jeraj

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi