Solatni kvartet z algami

Sestavine zadoščajo za dve osebi.

Za pripravo solatnega krožnika potrebujemo:

  • 200g bučk
  • 200g kumare
  • 100g korenja
  • 100g rdeče paprike
  • pol skodelice namočenih sončničnih semen (50g)

Bučke, korenje, kumare in papriko narežemo na nekaj centimetrov dolge tanke trakove. V kolikor nas čas ne preganja, lahko za kakšno uro namočimo sončnična semena, ni pa nujno.

In še preliv:

  • dva lista alg Nori
  • sok polovice limone
  • strok česna
  • čz ingverja
  • sezamovo olje

Česen in ingver drobno nasekljamo, dodamo limonin sok, sezamovo olje in vse skupaj dobro premešamo s pripravljeno zelenjavo. Alge natrgamo ali razrežemo na manjše koščke in jih za kratek čas namočimo v preliv.

Zelenjavi dodamo preliv, premešamo in postrežemo.

Solati se odlično poda sojina omaka, jaz je nisem dodal, ker mi nikakor ne uspe najti presne različice – vsaj ne pri nas. Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi