Široki rezanci s paradižnikom

Za rezance potrebujemo:

  • 500 g bučk

Bučke olupimo in jih narežemo na kakšen centimeter široke tanke trakove. To najlažje storimo kar z nožem za lupljenje, z malce več potrpežljivosti pa se jih lahko lotimo tudi z navadnim nožem.

Paradižnikova omaka nastane iz:

  • 3 srednje velikih paradižnikov
  • 1/2 skodelice suhih paradižnikov
  • 2 jž olivnega olja
  • jž kajenskega popra
  • jž origana
  • strok česna
  • datelj, ali čajno žličko agavinega sirupa

Najprej za krajši čas namočimo suhe paradižnike, nato vse sestavine zmešamo v mešalniku.

Za konec še pistacije:

  • pol skodelice oluščenih pistacij
  • 3 jž limoninega soka
  • 2 čž kurkume

Sestavine v mešalniku zmešamo tako, da ohranimo večje koščke pistacij.

Na krožnik najprej položimo bučkine rezance, jih prelijemo s paradižnikovo omako in vse skupaj posujemo s pistacijami. Kot se za “testenine” spodobi, lahko jed brez slabe vesti shranimo v hladilnik za kakšen dan.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi