Poletje na krožniku

Poletje na krožniku je sestavljeno z zelenjavne podlage, karamelizirane čebule, paradižnikove omake in nepogrešljive dekoracije.

Začnimo z osnovnimi sestavinami

  • trije srednje veliki korenčki
  • zelena paprika
  • večja bučka
  • korenina peteršilja

Vse sestavine narežemo na približno enako velike manjše koščke.

Karamelizirana čebula

Za pripravo presne karamelizirane čebule potrebujemo dehidrator. V kolikor ta ni na razpolago, lahko podoben učinek dosežemo tako, da čebulo z omako za nekaj časa postavimo na sonce.

Potrebujemo:

  • dve srednje veliki čebuli
  • pol skodelice dateljnov
  • žlico olivnega olja
  • 60 ml vode

Čebulo narežemo na tanke kolobarje, ali koščke. V mešalniku zmešamo dateljne, olje in vodo. Potrudimo se dobiti čim bolj enakomerno zmes, ki jo zmešamo s čebulo. Vse skupaj v dehidratorju sušimo kakšno uro ali dve.

Paradižnikova omaka

  • velik paradižnik
  • 50 gramov suhih paradižnikov
  • strok česna
  • žlica origana (ali več – po okusu)
  • žlica olivnega olja
  • dve žlici limoninega soka

Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Po želji lahko pustimo, da omaka obdrži bolj grobo teksturo, kot salsa.

Na krožnik razporedimo zelenjavo, nanjo karamelizirano čebulo in paradižnikovo omako. Vse skupaj okrasimo še s kalčki, pistacijami in redkvicami.

Količina zadostuje za 2 – 3 osebe.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi