Jurčkovi hlebčki s tahinijem

Sestavine

  • 150 g jurčkov
  • 120 g sončničnih semen
  • 80 g mandljev
  • 50 g suhih paradižnikov
  • 1/2 rdeče čebule
  • 3 jž lanenih semen
  • 2 jž hladno stiskanega olivnega olja
  • strok česna
  • pest peteršilja
  • sol po okusu

Priprava

Jurčke očistimo in jih nasekljamo na drobne koščke. Ločeno nasekljamo tudi peteršilj. V mešalniku dobro premešamo vse ostale sestavine. Dobljeno maso skupaj z jurčki in peteršiljem pregnetemo in na papirju za peko oblikujemo približno 1,5 cm visoke in 3 cm široke hlebčke.

Jurčkove hlebčke postavimo za 6-8 ur v dehidrator ali za nekoliko krajši čas v pečico, nastavljeno na najnižjo temperaturo s priprtimi vratci.

Tahini pripravimo tako, da v mešalniku do finega zmeljemo 50 g sezamovih semen in 5 jušnih žlic olivnega olja. Za lažje mešanje lahko po potrebi dodamo več olja.

Jurčkovi hlebčki s tahinijem

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi