Čemaževa juha

Wednesday, 27. April 2011

Čemaževa juha

Za dve osebi potrebujemo:

  • 100g čemaža
  • 3 korenčke
  • 1  skodelico gob šitak
  • 3 skodelice vode
  • 3 jž misa
  • 2 jž tamarija
  • 3 jž olivnega olja
  • 1 čž kurkume

Čemaž očistimo in mu odstranimo pecelje. Polovico ga odstranimo za jušno osnovo, drugo polovico pa nasekljamo na drobne koščke. Korenček narežemo na manjše trakove, šitake pa na poljubno velikost.

Za jušno osnovo vodi dodamo miso, tamari, olivno olje, kurkumo in polovico čemaža. Vse skupaj premešamo v blenderju, prelijemo v lonec in dodamo nasekljano zelenjavo. Juho rahlo pogrejemo, da se razvije bogatejši okus in postrežemo.

Dober tek!

Morda ti bo všeč tudi:


želiš biti na tekočem?

Obvestila lahko prejemaš po e-pošti,
ali se naročiš na RSS vir.