Bučkine bagete z gvakamolem

Za šest baget potrebujemo:

  • 3 srednje velike bučke
  • avokado
  • 1/2 limone
  • 2 paradižnika
  • 1/2 čebule
  • 2 jž tamarija ali sojine omake
  • 2 čž curry-ja

Bučke olupimo in jih prerežemo na polovice po daljši stranici, nato z žlico odstranimo semena, tako da dobimo obliko čolničkov.

Gvakamole pripravimo tako, da spasiramo avokado, dodamo na drobno nasekljano čebulo in paradižnik (prav tako drobno narezan), prilijemo sok polovice limone, tamari in dodamo curry.

Izdolbene bučke napolnimo z gvakamolem tako, da slednji za približno centimeter izstopa z bučk. Bagete posujemo s sezamovimi semeni in prigrizki so že pripravljeni. Dodatno jih lahko postavimo v dehidrator za kakšno uro, da se bučke nekoliko omehčajo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi